«Εις τ΄ αρδιά πάντοτες εγλεντούσαμεν»

Print Friendly, PDF & Email

 Ο Πeis_ta_ardiaολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών παρουσίασε , το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20.30 στην αίθουσα “ Β. Πυρσινέλλας ” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, την θεατρική – μουσικοχορευτική εκδήλωση « Εις τ΄ αρδιά πάντοτες εγλεντούσαμεν », αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.

“Με οδηγό τη λαϊκή μας παράδοση επιχειρήθηκε μια πρωτότυπη ανάγνωση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασης και των αγώνων των ελλήνων για ανεξαρτησία. Οι σκηνές της παράστασης μας μίλησαν για τις αξίες που καθόρισαν τους αγώνες των Ελλήνων και αφορούν την ελπίδα για ελευθερία και την απογοήτευση, τη θυσία και την προδοσία, τον φίλο και τον εχθρό, την πίστη και την αλλαξοπιστία, τις έριδες και το μόνοιασμα, το «εγώ» και το «εμείς». Ο λαϊκός λόγος, τα ιστορικά – κλέφτικα τραγούδια και η χορευτική τους απόδοση, ξεδίπλωσαν τον ηρωισμό των αγωνιστών, τις επιταγές και τις προσδοκίες ενός λαού που πορεύτηκε με τα κατορθώματα τους. Οι σκηνές και τα νοήματά τους δεν ανακάλεσαν απλά τη μνήμη μιας επανάστασης, αλλά συνέδεσαν τις έννοιες με τις συμβολικές χορευτικές αναπαραστάσεις δίνοντας αφορμή για διδαχή, αναστοχασμό αλλά και ψυχαγωγία.”

Η εκδήλωση οργανώθηκε και παρουσιάσθηκε από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Λούτσα”.
Τραγούδησαν η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, η Κατερίνα Κωνσταντίνου, η Ελένη Μπουτσίκου, ο Γιώργος Πατσούρας και η χορωδία του Συλλόγου. Συνόδευσαν οι μουσικοί Αλέξανδρος Λιοκάτης (κλαρίνο), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιάννης Λίτος (ακορντεόν), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο), και Πουλχερία Τσαβδάρη (κρουστά).
Συμμετείχε ο Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων και ο ερασιτέχνης καραγκιοζοπαίκτης Γιώργος Γεωργούλης .

Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία χορών: Βασίλης Ράπτης.

Συνδιοργάνωση Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων

Τιμή εισιτηρίου 5 € .

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.


Share Button
Δείτε σχετικά: Εκδηλώσεις.
  • Δείτε μας στο Facebook