Ανακοίνωση για την μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου στις 15 Μαρτίου 2014

Print Friendly, PDF & Email
               afisa4-natalia.JPGΟ Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών παρουσιάζει το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 20.30 στην αίθουσα “ Β. Πυρσινέλλας ” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον τίτλο « Γένεσις » .
               Η προσπάθειά μας αυτή επιχειρεί να αναζητήσει στην παράδοση τα στοιχεία εκείνα που αναγεννούν τον άνθρωπο και να δώσει την ευκαιρία να δούμε με μια άλλη ματιά την προσωπική μας πορεία στη σύγχρονη πραγματικότητα . Το επίκαιρο θέμα της παράστασης, αν και σε πλαίσιο δύσκολων οικονομικών και πολιτισμικών συγκυριών, προσπαθεί να επαναφέρει στη μνήμη αντιλήψεις που δοκιμάζονται στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα, αξίες που μπαίνουν στο περιθώριο αντί να βρίσκονται στο προσκήνιο, που απαξιώνονται και εμπορευματοποιούνται στο όνομα μιας τεχνολογικής ανάπτυξης, αντί να αποτελούν τη βάση της προόδου και να πηγάζουν αυθόρμητα από τον καθένα μας .
               Αξιοποιώντας στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού αλλά και σύγχρονα έθιμα, η εκδήλωση διαρθρώνεται πάνω σε βασικές έννοιες που καθορίζουν τη ζωή του ανθρώπου όπως, η νίκη του καλού, η γη ως πηγή της ζωής, η επικοινωνία των ανθρώπων, το πάθος στη δράση, η εμπειρία του έρωτα, το φίλημα, η πίστη στο Θεό και η γέννηση του Θεού και του ανθρώπου. Κείμενα σχετικά από τη λαϊκή μας παράδοση, δρώμενα ευετηριακά, χορευτικά, αλλά και σύγχρονες χορευτικές μορφές και πρακτικές, τραγούδια και χοροί συνδυάζονται, ώστε να μορφοποιήσουν και να ερμηνεύσουν το νόημα της παράστασης.
               Η εκδήλωση οργανώθηκε και παρουσιάζεται από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Λούτσα” .
              Τραγουδούν η Κατερίνα Κωνσταντίνου, ο Γιώργος Πατσούρας, η Πανωραία Καπρινιώτη και η χορωδία του Συλλόγου . Συνοδεύουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Λιοκάτης (κλαρίνο), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιάννης Λίτος (ακορντεόν), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο, τραγούδι), Σοφία Ζώη (κανονάκι, τραγούδι), Σαράντης Δράμαλης (κορνέτα), Στάθης Θεοδοσιάδης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Μπεζιργιαννίδης (γκάιντα), Κώστας Παπαδόπουλος (νταούλι) και Πουλχερία Τσαβδάρη (κρουστά) . 
               Σκηνικά, Θανάσης Τζάτσος , Σκίτσο αφίσας, Ναταλία Κιτσάτη
               Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία χορών, Βασίλης Ράπτης .
               Χορηγός επικοινωνίας, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων .
               Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών .
 
Τιμή εισιτηρίου 5 € .
 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
Share Button
Δείτε σχετικά: Ανακοινώσεις.
  • Δείτε μας στο Facebook